Wat we doen

ABC Alkmaar biedt ambulante begeleiding en coaching aan mensen die zelfstandig wonen, maar op dit moment vastlopen in hun dagelijks leven door kleine of grotere problemen. 

Op een persoonlijke en positieve manier werken wij samen met de cliënt naar een verbeterd welzijn toe aan de hand van het 8-Fasenmodel. Hierbij gaan wij niet alleen uit van de moeilijkheden in het leven van de cliënt, maar vooral ook van de krachten van de cliënt en zijn/haar netwerk.  

Voor wie?
Alle inwoners van de regio met een hulpvraag op bijvoorbeeld het gebied van: (zelfstandig) wonen, financiën, werk, gezin en/of psychosociale problematiek. Deze hulpvraag kan voortkomen uit levensgebeurtenissen, psychiatrische achtergrond en/of een (verstandelijke) beperking. 

Financiering vindt plaats via een indicatie van de gemeente, persoonsgebonden budget (PGB) of particulier.
Hulp op het gebied van leer- en gedragsproblemen
ABC Alkmaar biedt naast ambulante begeleiding ook ondersteuning op het gebied van leer- en gedragsproblemen. Heeft uw kind hulp nodig bij het plannen en organiseren van het huiswerk, leren (leren) of zijn er andere problemen zoals ADHD, autisme, meer-/hoogbegaafdheid of dyslexie neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. 

"De enige limiet aan de realisatie van de toekomst, is ons twijfelen van vandaag." - F.D. Roosevelt